LogoLogiesHetHemelsveld
Paul en Diantha uitbaters Logies Het Hemelsveld

 

Ons verhaal 


In 2015 vonden we deze authentieke vierkantshoeve uit de jaren 1930, omgeven door groen en fruitbomen, met prachtige bloesems in de lente. Het idee om dit met anderen te delen volgde al snel: Logies Het Hemelsveld zag het licht.


De naam ‘Het Hemelsveld’ verwijst naar een historische wijk van Alken, en is toepasselijk voor het gevoel dat de hoeve en de grote groene tuin voor ons oproept. De hoeve kent bovendien een lange geschiedenis, waar we graag naar verwijzen in de verblijven, elk met hun eigen toets.


We kijken uit naar jouw komst!Paul & Diantha


Familie Keupers op binnenplein hoeve
Dochters familie Keupers met Amerikaanse militair Tweede Wereldoorlog
Kinderen familie Keupers

De hoeve kent een lange geschiedenis als boerderij van de families Debout en Keupers. Toen enkele leden van de familie Keupers hoorden dat wij de vierkantshoeve hadden gekocht kwamen we al snel in contact met hen, van wie we uit eerste hand de meest bijzondere anecdotes mochten horen.


Het zijn boeiende verhalen over hoe het leven op de hoeve vroeger was: waar de bijen, kippen, konijnen en varkens gehouden werden, het planten van de notenboom bij de bouw van de hoeve en die er nu nog altijd staat, de locatie van een oude waterput met het helderste water van de straat, waar lekkere limonade van gemaakt werd... Het is een geschiedenis waar we ook graag over vertellen en naar verwijzen in de kamers, elk met hun eigen toets.

Vakantiewoning 'De Paardenstallen'
Vakantie appartement 'Den Hooyzolder'
Tuin Logies Het Hemelsveld
Vakantie appartement 'Het Zwaluwnest'


In mei 2016 opende we het eerste verblijf: 'De Paardenstallen', een op zichzelf staande cottage in de tuin dat we transformeerden van een leegstaand gebouw naar een landelijk ingericht vakantiehuis met veel lichtinval.


De fijne ervaringen met gasten volgden elkaar snel op, en de zin en ruimte om nog extra gastenverblijven te maken diende zich snel aan: de loft 'Den Hooyzolder' en het ruime appartement 'De Smidse' openden telkens ongeveer een jaar achtereen. In de lente van 2021 maakten we het plaatje compleet met 'Het Zwaluwnest'!

Keuken vakantiewoning 'De Smidse'