LogoLogiesHetHemelsveld

Home > Ontdekken

LOGEREN IN DE FRUITSTREEK

ONTDEKKEN


Het Hemelsveld is een perfect startpunt om de fruitstreek van Haspengouw te verkennen. Ontdek het landschap met de fiets op een van de vele fietsroutes of ga op wandeltocht. Langs de hoeve loopt een van de populaire fietsroutes van het Limburgse fietsroutenetwerk. Beter nog: we zijn erkend fietslogies met e-bike verhuur!


Bezienswaardigheden als het Openluchtmuseum Bokrijk, C-mine, de Japanse tuin, Plopsa Indoor, Alden Biesen, Abdij Herkenrode ... liggen allemaal op korte afstand. Gezellig winkelen kan in Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren, Genk of zelfs Maastricht. Geen inspiratie? We helpen je graag verder met het ontdekken van de omgeving, een goed restaurant of extra's van bij ons. Er liggen diverse folders en vakantieboeken voor je klaar voor een ontspannen dagje uit in onze streek.


Na je uitstap kan je in de ruime omsloten tuin heerlijk relaxen, of geniet van onze infraroodsauna. Voor de kinderen is er allerlei buitenspeelgoed, schommels en een grote trampoline. 

BELEVEN


CITYTRIPS & MEER

-Favorites-

BELEVEN


EEN KEER WAT ANDERS

-Favorites-

BELEVEN


KIDS JUST WANT TO HAVE FUN

-Favorites-

BELEVEN


WELLNESS

-Favorites-

FOOD & DRINKS

LEKKER IN DE BUURT

-Favorites-

FOOD & DRINKS


BIJZONDER TAFELEN

-Favorites-

FOOD & DRINKS


EXTRA'S VAN BIJ ONS

-Favorites-

Alkens ontbijtje Hemelsveld

Alkens ontbijtje


Geen zin om s' ochtends zelf naar de bakker te gaan? Op vraag bezorgen we jullie graag een Alkens ontbijtje aan de deur! Lekker wakker worden met een rijkelijk gevulde ontbijtmand, incl. huisgemaakte en streekeigen producten.


Ontbijt 18€ p.p., voor kinderen onder de 12 vragen we 12€ p.p. We horen graag minimum één dag op voorhand of je zin hebt in een ontbijtje.Hoeveslagerij Mattes familie

BBQ met lekker & lokaal vlees


Bij ons kan je ook genieten van een BBQ bij ons in de tuin: wij zorgen voor het vlees, pasta's groentjes en een brandende BBQ, jullie voor de rest.


Het vlees halen we bij de Hoeveslagerij Mattes in Alken: zij verkopen vlees en andere voedings-producten recht van bij de lokale boer. Het varkensvlees is van eigen kweek. En dat proef je!


BBQ-pakket €36 p.p. (bestellen vanaf 4 personen, min. 2 dagen op voorhand)


Cristal Alken

Streekbieren en -wijnen


Dorst gekregen van het wandelen of fietsen of een andere daguitstap? Bij ons kan je genieten van een frisse Cristal Alken en een keuze aan lokale speciaalbieren.


Meer voor de wijn te vinden? Ook daar zijn we op voorzien! We bieden diverse heerlijke lokale wijnen aan van Wijndomein Wideux en Wijndomein Gloire de Duras in het hart van Haspengouw. Ook voor Franse wijn kan je bij ons terecht. Vraag ons naar het aanbod.


BEZOEKTIPS:


  • Rondleiding op het Wijndomein Wideux door wijnboer Koen, met degustatie (elke woensdag, zaterdag en zondag van april tot augustus, vanaf 2 personen)


  • Rondleiding op het wijndomein van Gloire de Duras met degustatie (november tot half augustus, vanaf 8 personen)


Stokerij Vanderlinden

Hasseltse jenever


De jenever van Hasselt moet je eens geproefd hebben. Daarom bieden we bij onze logies een variatie van soorten aan van Stokerij Vanderlinden. Van jonge en oude jenever tot moutwijn, fruitjenevers en eau de vie: elke drank heeft een eigen verhaal en bijzondere smaak.


Stoker Olivier Vanderlinden begon enkele jaren geleden met een erkende, ambachtelijke en innovatieve distilleerderij, die op een authentieke manier de Hasseltse traditie van het distilleren in ere wil houden.


BEZOEKTIP: Olivier geeft op vraag een uitgebreide rondleiding door de stokerij, inclusief proevertjes (max. 6 personen). Geef ons een seintje en we boeken het in!


unsplash