LogoLogiesHetHemelsveld

Home > Ontdekken > E-bike verhuur > Veelgestelde vragen

E-bike verhuur

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de minimale leeftijd om een e-bike te huren?


De minimale leeftijd om een e-bike te huren is 16 jaar, maar er dient steeds een meerderjarige persoon bij elke groep aanwezig te zijn.


Je kan een e-bike huren afhankelijk van de lengte van de persoon. De binnenbeenlengte dient minstens 70 cm te zijn voor de volwassen e-bike. We hebben drie verschillende groottes van e-bikes, die gemakkelijk aan de lengte kunnen worden aangepast.


We verhuren ook e-bikes voor kinderen (minimale binnenbeenlengte 50cm).Voor de kleinsten (tot 6 jaar) beschikken we over een kinderzitje (1p) of over een fietskar (2p).


Hoeveel e-bikes hebben jullie?


We hebben in totaal 12 e-bikes voor volwassenen en 4 e-bikes voor kinderen. Voor grotere groepen kunnen we een voorstel op maat uitwerken.


Wanneer kunnen we de fietsen ophalen en terugbrengen?


Je kan de fietsen enkel ophalen tussen 9u en 10u ‘s morgens. De e-bikes terugbrengen kan enkel tussen 18u en 19u.


Zijn er extra kosten als ik de e-bike te laat terugbreng?


Ja, we dienen extra kosten in rekening te brengen bij late retourneringen.


Is een borg vereist bij het huren van een e-bike?


Ja, we vragen een borgsom van 50€ per fiets bij het huren van een e-bike. De borg wordt teruggegeven bij de terugkeer van de e-bike in goede staat.


We vragen de borg in contanten te voorzien. Als we een elektronische borg dienenvast te leggen, zijn we verplicht 3% transactiekosten aan te rekenen.


Is een helm verplicht bij een e-bike?


Een helm is niet verplicht op een e-bike tot 25km/u. Wij verhuren geen helmen omwillen van de hygiene. Je kan en mag altijd je eigen helm meebrengen om te dragen tijdens de rit. Wij raden het dragen van een helm aan.


Waar parkeren we de auto?


We beschikken slechts over een beperkt aantal parkeerplaatsen. Kom daarom altijd liefst met zo weinig mogelijk wagens.


Ben je met een grote groep? Dan vragen we de auto's te parkeren aan het station van Alken en te trachten zo veel mogelijk samen in één auto te komen. Van daaruit is het nog slechts een paar minuutjes met de wagen tot bij onze hoeve.


Wat gebeurt er bij regenweer?


Het weer hebben we helaas niet in de hand. Bij lichte regen kan de fietstocht gewoon doorgaan. Enkel bij zware regenval en/of storm (te bepalen door de uitbater van het fietsverhuurpunt) gedurende een belangrijk deel van de dag wordt er een tegoedbon opgesteld.


Hoe kunnen wij de Fietsen door Limburg routes volgen?


We monteren de gekozen route op de e-bike. De route werkt via het fietsknooppunten systeem en is zeer eenvoudig. Op de route staan ook stopplaatsen en eetgelegenheden aangeduid.


Wat gebeurt er als de e-bike een storing of defect heeft tijdens mijn huurperiode?


Neem onmiddellijk contact met ons op als je problemen ondervindt. We zullen ons best doen om je zo snel mogelijk te helpen.


Kan ik bij jullie ook een bakfiets of een gewone fiets huren?


Momenteel verhuren wij enkel e-bikes en hebben wij geen bakfietsen of gewone fietsen in de verhuur. Je kan wel een fietskar bij ons huren. Onze collega's van De Bottelarij in Wellen verhuren een duofiets voor mindervaliden en een Urban Arrow bakfiets.


Kunnen wij de e-bikes vervoeren of van op een ander startpunt vertrekken?


Het is niet toegelaten de e-bikes zelf te vervoeren, je dient te vertrekken van bij de hoeve.


Wat zijn jullie huurvoorwaarden?


Je kan hier onze huurvoorwaarden bekijken.