LogoLogiesHetHemelsveld
Boek rechtstreeks+32 11 96 27 60

LOGEREN IN DE FRUITSTREEK

PROEVEN EN BELEVEN


Logies Het Hemelsveld is een perfect startpunt om de fruitstreek van Haspengouw te verkennen. Ontdek het landschap met de fiets op een van de vele fietsroutes of ga op wandeltocht. Er liggen gratis fiets- en wandelgidsen voor je klaar.


Bezienswaardigheden als het Openluchtmuseum Bokrijk, C-mine, de Japanse tuin, Plopsa Indoor, Alden Biesen, abdij Herkenrode ... liggen allemaal op korte afstand. Gezellig winkelen kan in Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren, Genk of zelfs Maastricht. Geen inspiratie? We helpen je graag verder met het ontdekken van de omgeving of een goed restaurant. Er liggen ook diverse folders en vakantieboeken voor je klaar voor een ontspannen dagje uit in onze streek.


Na je uitstap kan je in de ruime omsloten tuin heerlijk relaxen, of geniet van onze infraroodsauna. Voor de kinderen is er buitenspeelgoed en een grote trampoline.


Bezienswaardigheden in de buurt


Ook voor een mooie wandeling of fietstocht we een goed vertrekpunt. Beter nog: langs de hoeve loopt een van de populaire fietsroutes van het Limburgse fietsroutenetwerk! Vraag ons naar de op maat gemaakte routes of de tips om te zien in Alken en we sturen je graag op weg.


Een overzicht van wandelingen in de buurt vind je op de pagina van onze logies op Routezoeker.Proeven


Limburg staat bekend om de vele erkende streekproducten en lokaal gemaakte lekkernijen: stroop, jenever, wijn, vlaai, bier... Wij bieden onze gasten graag de kans om te proeven van de streek:


BBQ met lekker & lokaal vlees


Sinds 2020 kunnen gasten bij ons genieten van een BBQ bij ons in de tuin: wij zorgen voor het vlees, pasta's groentjes en een brandende BBQ, jullie voor de rest.


Het vlees halen we bij de Hoeveslagerij Mattes in Alken: zij verkopen vlees en andere voedings-producten recht van bij de lokale boer. Het varkensvlees is zelfs van eigen kweek. En dat proef je!


BBQ-pakket €30 p.p. (bestellen vanaf 4 personen, min. 2 dagen op voorhand)


Streekbier en wijn


Dorst gekregen van het wandelen of fietsen of een andere daguitstap? Bij ons kan je genieten van een frisse Cristal Alken of een keuze aan lokale speciaalbieren.


Meer voor de wijn te vinden? Ook daar zijn we op voorzien! We bieden diverse heerlijke wijnen aan van Wijndomein Gloire de Duras, gelegen in Wilderen (Sint-Truiden) in het hart van Haspengouw. Ook voor Franse wijn kan je bij ons terecht. Vraag ons naar het aanbod.


BEZOEKTIP:


  • Rondleiding op het wijndomein van Gloire de Duras met degustatie (minimum 6 personen)


Hasseltse jenever


De jenever van Hasselt moet je eens geproefd hebben. Daarom bieden we bij onze logies een variatie van soorten aan van Stokerij Vanderlinden. Van jonge en oude jenever tot moutwijn, fruitjenevers en eau de vie: elke drank heeft een eigen verhaal en bijzondere smaak.


Stoker Olivier Vanderlinden begon enkele jaren geleden met een erkende, ambachtelijke en innovatieve distilleerderij, die op een authentieke manier de Hasseltse traditie van het distilleren in ere wil houden.BEZOEKTIP: Olivier geeft op vraag een uitgebreide rondleiding door de stokerij, inclusief proevertjes (max. 6 personen). Geef ons een seintje en we boeken het in!